Facebook
Boliger
Boliger

Fastighetsmäklare i Los Alcázares Mar Menor Costa Cálida Har blitt funnet 527 Boliger

Boliger
Boliger

Fastighetsmäklare i Los Alcázares Mar Menor Costa Cálida

Allmän information om fastighetsregistret i Spanien

Ett enkelt utdrag, nota simple, från fastighetsregistret ger maximal information om en fastighet. Det är en av de åtgärder som kan genomföras på fastighetsregistret. I det här inlägget förklarar vi mer om denna institution.

En av de åtgärder som några fastighetsrådgivare gör för sina kunder, är att ansöka om ett enkelt utdrag, nota simple, på fastigheten. Det är ett dokument som är mycket viktigt, bland annat för att få information om den registrerade ägaren eller om det finns utestående skulder på fastigheten. Detta är en av de vanligaste formaliteterna som utförs på fastighetsregistret.

På Europahus erbjuder vi våra kunder heltäckande rådgivning av fastighetstjänster, som inkluderar att hitta den perfekta bostaden och alla andra aspekter i köpprocessen, kostnader för köp eller försäljning eller annan rådgivning med anknytning till fastighetsmarknaden i Spanien. Allt ni behöver för att bosätta er i Spanien ska vara så enkelt som möjligt.

I den här artikeln kommer vi att ge er information om fastighetsregistret.

Vad är Fastighetsregistret?

Fastighetsregistret är en offentlig institution som ansvarar för att registrera egendomars ägarskap, i syfte att garantera den juridiska rättssäkerheten. Genom denna förvärvas domän och andra rättigheter över fastigheterna, och yrkanden kan undvikas.

Vad kan man skriva in på Fastighetsregistret?

Vilken som helst åtgärd med hänvisning till köp av en fastighet och de förhållanden son finns: köp, försäljning, inteckning, arrende, brukningsrätt, etc.

Är en inskrivning obligatorisk på Fastighetsregistret?

Det är inte obligatoriskt, men garanterar rättssäkerhet till ägaren, som på detta vis skyddar sina rättigheter i händelse av kontroverser i domstol. Dessutom, att en fastighet är korrekt registrerad underlättar en försäljning eller vid bodelning vid arv.

Till skillnad, är Catastral fastighetsregistret ett administrativt register där alla fastigheter nödvändig måste registreras med motsvarande beskrivning (landsbygd, stadsrättigheter ...).

Hur mycket kostar det att registrera en bostad i fastighetsregistret?

Det finns ingen fast kostnad, det varierar beroende på det värde som har deklarerats för fastigheten, på dess placering och egenskaper. Kostnaderna är godkända av regeringen och finns att konsultera på den officiella statliga bulletinen. Det enkla informationsbladet, Nota Simple, som verifierar vem som är innehavaren och ägaren av en fastighet, skrivs normalt ut samma dag eller nästa dag efter ansökning.

Förfaller inskrivningen?

Registreringen av en fastighet har inget förfallodatum, så den behöver inte förnyas.

I vilka fall är det lämpligt att konsultera fastighetsregistret?

När man ska köpa en bostad, är det lämpligt att kontrollera på registret för att veta vem som egentligen äger fastigheten och om den har skulder, eftersom när fastigheten köps följer eventuella skattebördor med bostaden.

Hur mycket kostar en informationsutskrift, Nota Simple?

Kostnaden av denna tjänst, enligt uppgifter från kollegiet av registratorer i Spanien, är 9,02 euro, både för en vanlig enkel notifikation som för lokaliserings information. Skattepålägg för varje enskilt fall ingår inte i detta belopp.

Vilket värde har informationsutskriften, Nota Simple, från Fastighetsregistret?

Tiene un valor puramente informativo, lo que limita su uso. En caso de que haga falta un documento con carácter de certificado, es necesario solicitar una Nota Continuada. En el primer caso, se puede pedir a través de internet; mientras que para acceder a una Nota Continuada hay que acudir físicamente al Registro.

Dokumentet har ett rent informativt värde, vilket begränsar deras användning. Om det tar ett dokument med karaktär certifikat måste du begära en Continuada Anm. I det första fallet kan du beställa via Internet; när du använder en fortsatt Note måste fysiskt gå till registret.

Vad behövs för att ansöka om den enkla informationsutskriften, Nota Simple?

Det snabbaste sättet att ansöka om en enkel informationsutskrift, Nota simple, är att uppge fastighetens registreringsnummer och vid vilket Register fastigheten ärr inskriven. Om man inte känner till dessa uppgifter, måste åtminstone DNI, NIE eller CIF nummer anges för egendomens ägare och fastighetens adress (gata, nummer och ort).

Europahus, fastighetsmäklare i Los Alcázares att lita på.

Vill ni köpa ett hus i Medelhavet? På EUROPAHUS har vi en stor och bred online katalog med alla typer av fastigheter till salu i regionerna Costa Cálida och Costa Blanca, från Mazarron till Denia. Andrahandsfastigheter eller Nybyggnation. Villor, lägenheter, bungalows, radhus, lantgårdar eller kommersiella lokaler.

Kontakta oss och berätta vad ni letar efter. Vi hjälper gärna till.

© 2020 Europahus ● Juridisk merknadPrivatlivCookiesWeb kart ● Design: Mediaelx