Facebook
Boliger
Boliger

Lägenheter till salu i los alcázares murcia mar menor españa Har blitt funnet 0 Boliger

Boliger
Boliger

Lägenheter till salu i los alcázares murcia mar menor españa

Hur värderar man fastigheter i Spanien?

Låt oss börja med att säga att värderingen av fastigheter är den ekonomiska prissättningen av en fastighet. Vet ni vad man kontrollerar för densamma? I den här artikeln ger vi några ledtrådar.

När man ansöker om ett lån för att köpa en bostad är det nödvändigt att genomföra en värdering av egendomen, detta för att banken i sin tur ska bevilja finansieringen av den procentdel de beviljar med underlag det värde som fastställs av värderingsbolaget.

Värderingen genomförs med hänsyn till marknadspriserna, det vill säga tillgång och efterfrågan vid varje given tidpunkt för fastigheterna. Det är för det mesta en arkitekt eller teknisk arkitekt som fastställer prissättningen. De agerar dock inte på egen hand, det vill säga, värderingen är inte föremål för enskilda kontrakt.

Arkitekten, eller värderingsmannen, är medlem i ett värderingsföretag, och har till sitt förfogande alla de tekniska hjälpmedel som behövs för att utföra arbetet. När bedömningen är klar utvärderar också företaget resultatet. På detta sätt kan arkitekten behålla sin självständighet och bekräfta att den värdering som genomförts är helt oberoende av enskilda intressen.

När marknadsvärdet fastställs, det vill säga nettoinköpspriset för en fastighet, tar värderingsmannen hänsyn till en rad faktorer:

Fastighetens skick.

Vid denna punkt, kontrollerar arkitekten tillståndet på hela byggnaden, inklusive fasaden. Det kontrolleras att byggnaden har klarat av alla nödvändiga inspektioner. De tar också hänsyn till om det har genomförts renoveringsarbeten eller inte.

Byggnadens tillbehör.

Ju fler funktioner en fastighet har, desto högre blir dess värde. Om byggnaden till exempel har hiss, är något som värderas mycket positivt.

Storleken i kvadratmeter.

Inne i fastigheten, är kvadratmeterytan som finns viktig. Uppenbarligen värderas inte alla kvadratmeter lika, och det beror till stor del på vilket tillstånd fastigheten har.

Rummens fördelning.

Förutom att ta hänsyn kvadratmeterytan, värderas även fördelningen av desamma. För långa korridorer eller andra outnyttjade ytor påverkar prissättningen av bostäderna negativt.

Ljusförhållanden och landskap

En av de saker som också beaktas vid prissättning av fastigheter är vilket ljusförhållande bostaden har. Det är något som en köpare värderar en hel del, så ju mer ljus den har, desto mer höjs priset på bostaden. Och om man dessutom genom fönstren har vackra vyer, eller vackra landskap, bedömer värderingsmannen detta positivt.

Området där fastigheten är belägen.

Slutligen, alla städer har områden som är mer betydelsefulla än andra. Det är en faktor som direkt påverkar priset på en fastighet. Desto mer centralt, eller med bättre kommunikationer, högre värde.

Europahus, alla typer av fastigheter till salu i Los Alcázares.

På EUROPAHUS ger vi en komplett fastighetsrådgivning, inklusive alla juridiska och skattemässiga aspekter som ni kanske inte känner till i Spanien. Vi är specialiserade på att sälja alla typer av nybyggnation och begagnade fastigheter i hela Costa Calida och Costa Blanca områdena, från Mazarrón i söder till Denia i norr.

Titta i vår katalog på alla de fastigheter som finns på vår hemsida och kontakta oss om ni ser någon som intresserar er.

© 2020 Europahus ● Juridisk merknadPrivatlivCookiesWeb kart ● Design: Mediaelx